lördag 31 oktober 2009

Halloween eller allhelgona...?

Som vanligt när det kommer till den här helgen finns det blandade åsikter. Är det fel att fira Halloween när det egentligen är alla helgons dag och vi borde tänka på dem som lämnat jordelivet? På ett sätt känns det ju lite dumt att det skall vara samtidigt, borde vara två skilda helger, men men...
Vad man än tycker så kommer nog Halloween att fortsätta firas, det blir bara större och större för varje år känns det som.

Själv köpte jag för första gången i mitt liv pumpor i går, 5 stycken dessutom, alla stora pumpor var nämligen slut så det blev att köpa små pumpor istället. Åkte runt som en dåre till alla butiker och sökte pumpor men det gäller tydligen att vara ute i god tid här om man vill ha en stor pumpa. Tur att det fanns kvar av de små iaf. Nu har jag 5 pumpalyktor i mitt vardagsrum och pumpasoppa och pumpapaj i kylskåpet. Gott blev det :) både soppan och pajen. Kommer definitivt att laga det fler gånger. Roligt att skära ut ögon och mun åt pumporna var det också :)
Förutom pumpasoppa och pumpapaj blev det också tonfiskpaj och chokladlakritsmuffins. En riktig frossarkväll som avslutades med två skräckisar.

Nu har jag nyss sprayat mitt hår svart och lite oranget, målat ögonen extremt svarta och tagit på mig en svart kjol. Småningom är det dags att bege sig på jobb. Eftersom vi har Halloweenfest där så bestämde vi att vi skulle klä ut oss lite iaf. Häxhattar skall också bäras, och jag har fixat grön sprayfärg åt min chef :) Kan bli kul att jobba ikväll ändå.

Trevlig halloween alla!
Och en tanke till alla som inte längre finns här hos oss...

Inga kommentarer: