onsdag 22 april 2009

tillbaka till vardagen

Då var man alltså hemma igen efter 5 dar i Portugal. Måste nog medge att det känns ganska skönt ändå att vara hemma. Men kul har vi haft, trots att det regnade flera dar. Sista dan var i varje fall solig och varm. Har konstaterat att det kan vara ganska psykiskt utmattande att umgås i princip dygnet runt med 11 andra personer.

Som vanligt när jag är ute och reser händer det alla möjliga roliga och mindre roliga saker. Redan första kvällen när vi anlänt och hämtat ut våra hyrbilar, vi hade tre bilar, och skulle köra till första hotellet började äventyret. Vi hittade inte till hotellet och yrade på i flera timmar fram och tillbaka. Dessutom hade den ena bilen kommit från oss två andra, vilket också skapade lite problem då vi skulle vänta på dem vid något ställe som de sen inte hittade eftersom de överhuvudtaget inte visste var de var. Det blev ju inte bättre av att vi hade rest hela dagen och att klockan närmade sig tre på natten... Slutligen efter att ha ringt hotellet ett antal gånger och ändå inte hittat fram så fick receptionisten komma och hämta oss till ett mc donalds... han tyckte väl lite synd om oss. Men hotellet låg nog på ett ganska konstigt ställe så det var nog inte så konstigt att vi inte hittade.

Följande dag fortsatte i liknande stil, vi tappade bort den ena bilen och de trodde de var vid ett palats och sa att vi skulle komma dit, men sen visade det sig att de var vid ett annat palats än det vi åkte till.... Själva bilkörningen var också ett äventyr i sig, portugal har väldigt många branta backar, smala och krokiga vägar. Detta resulterade att vi med jämna mellanrum fick bilen att stanna, plus att det blev många backstarter, vilket inte alltid lyckades så bra för vår chaufför. Det var inte heller så praktiskt att ha så pass stora bilar som vi hade, eftersom det blev att svänga på väldigt konstiga ställen ibland. Men sist och slutligen klarade vi ju det bra, inga större olyckor inträffade ju och vi är alla fortfarande vid liv :)

På vingårdarna vi besökte testade vi många goda viner, och jag köpte även hem några. God mat fick vi också testa på. Åt mycket god fisk :)

Ska försöka sätta upp lite bilder snart, så fort jag satt dem i datorn :)

Inga kommentarer: